Videomatk tutvustab Kadrioru -Tondiraba jalgratta- ja jalgteed

0

Lasnamäel alustatakse tänavu jalgratta- ja jalgtee ehitamist, mis ühendab Kadrioru ja Tondiraba parke. Homme, 14. mail tutvustatakse otseülekandes uue tee kulgemist ja eripärasid. 

„Uus jalgrattatee muudab jalgrattasõidu mugavamaks nii Kesklinna ja Lasnamäe vahel,kui ka pealinna suurima linnaosa piires. Tegemist on suure ja märkimisväärse arenguga jalgratta- ja jalgteede võrgustikus ning selleks, et inimestel tekiks selgem arusaam tee trajektoorist, jalutan selle läbi ja räägin tee ehitamisest. Lasnamäe elanikel on tekkinud üksjagu küsimusi  Kadrioru-Tondiraba tee kohta ning videomatka jooksul üritan ma nendele vastata,” ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Videomatka ülekanne toimub 14. mail algusega kl 16 Lasnamäe Linnaosa Valitsuse Facebook’i lehel. Tee tutvustus otseülekandes on osa Tallinna päeva ürituste sarjast. 

Jalgratta- ja jalgtee kulgeb Valge tänavalt läbi Kurepõllu tühermaa, seejärel paralleelselt Liikuri tänavaga kuni selle ristumiseni Smuuli teega. Jalakäijate ja jalgratturite turvalisuse parandamiseks laiendatakse ülekäigurada Smuuli tee ääres. Edasi läbib väike osa rajast ajutiselt parki Liikuri ja Smuuli tänava ristmikul. Seejärel läheb rada mööda Liikuri tänavat ja Härma staadioni piirkonnas suundub teisele poole teed ningkulgeb elektriliinist põhja poole läbi tühermaa, mis viib ehitatavasse Tondiraba parki.

Kadrioru ja Lasnamäe piirile projekteeritakse ka eraldi kaldtee, mis võimaldab mitte ainult jalgrataste ja elektriliste tõukeratastega mugavalt Valge tänavalt Kadrioru parki liikuda, vaid tagab ka lapsekärudega vanematele ja erivajadustega inimestele ohutu ja mugava laskumise. 

Selle jalgrattatee rajamine on oluline osa Tallinna jalgrattastrateegia elluviimisest. Linnaosa juhid loodavad, et Lasnamäe jalgrattavõrgu arendamine ja parema ühenduse loomine kesklinnaga innustab inimesi aktiivsemalt kasutama alternatiivseid transpordiliike. 

Hetkel käib Vana-Kuuli tänava ja Tondiraba vahelise lõigu jalgratta- ja jalakäijate teede projekteerimine. Ehitustööd selle lõigu rajamiseks peaksid algama 2021. aasta varasügisel. Järgnevate etappide ehitamiseni loodetakse jõuda 2022. a kevadel.

Kommentaarid: