Üle 100 Lasnamäe korteriühistu soovib paigaldada rattamaja

0

Pilootprojekti raames pakkus Lasnamäe Linnaosa Valitsus korteriühistutele tasuta jalgrattahoidla paigaldamise võimalust. Turvalised ja mugavad rattamajad hõlbustavad jalgratta kasutamistigapäevase transpordivahendina. 

“Tegutseme aktiivselt, et parandada rattaga liikumise võimalusi Lasnamäel ja terves Tallinnas. Muuhulgas alustame sel aastal ambitsioonika, Tondiraba ja Kadrioru parke ühendava, jalgrattatee ehitusega. Kuid lisaks rattateedele peab mõtlema ka kodulähedasele taristule. Siinkohal on oluline, et jalgratta kasutamine ja hoidmine oleks inimestele mugav. Mul on väga hea meel selle üle, et huvi rattamajade paigaldamise vastu osutus niivõrd suureks ja võimalusest haaras kinni 102 korteriühistut,” ütles Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

Rattamaja on metallist, vandaalikindel, vundamendita konstruktsioon, mis meenutab tavalisi prügimaju ning on mõeldud ainult jalg-, jooksu- ja tõukerataste hoidmiseks. Linnaosavalitsuse poolt jalgrataste hoiustamiseks välja pakutud panila pindala on ligi 20 ruutmeetrit, sinna mahub kuni 20 jalgratast. 

Taotlusvooru laekunud taotlused vaadatakse läbi ning täpsustatakse andmeid. Juba sel suvel paigaldatakse pilootprojekti raames linnaossa tasuta 6 rattamaja. Lõpliku valiku tegemisel arvestab Lasnamäe Linnaosa Valitsus rattamaja asukoha sobivusega linnaruumi, turvalisuse meetmetega, korterite arvuga elamus ning juba loodud võimalustega jalgratta hoidmiseks.

Soovi korral saavad korteriühistud rattamaja täiendavalt varustada kaamera, valgustuse ja nupuga avatava uksega. Kõigi nende võimaluste kasutamiseks peab korteriühistu ise looma elektriühenduse. Samuti peab korteriühistu tagama korra ja puhtuse nii jalgrattahoidla sees, kui selle vahetus läheduses.

Kommentaarid: