Lasnamäel toimub Rail Baltica detailplaneeringu arutelu

0

Lasnamäe Linnaosa Valitsus kutsub elanikke Rail Baltica terminali detailplaneeringu arutelule. Videokonverentsi formaadis arutelu toimub 10. märtsil algusega kell 17.00.

“Lasnamäe mastaabis on Rail Baltica rahvusvahelise terminali praeguse Ülemiste raudteejaama piirkonda ehitamine täiesti ainulaadne ettevõtmine. Terminalist saab ühenduslüli Tallinna ja teiste Euroopa pealinnade vahel ning ühtlasi kujundab see täielikult ümber terve asumi. Eelseisval virtuaalkohtumisel arutame muuhulgas kavandatavate uute trammiliinide trajektoori, samuti kõnni-, sõidu- ja rattateede rajamist, rohealade lahendusi ja muid elanikele muret tekitavaid küsimusi,” ütles Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

Arutelus on võimalik osaleda kolmapäeval, 10. märtsil kell 17.00 lingil http://bit.ly/aruteluRB.

Tulevikus saab Rail Baltica lähtepunktiks nii linnadevaheliste elektrirongide kui ka rahvusvaheliste kiirrongide jaoks. Terminali juurde saab rajada ka bussijaama. Lisaks terminali enda ehitamisele, hakkab eskiislahenduse alusel Peterburi tee ja Suur-Sõjamäe tee vahel kulgema maa-alune väljak, mis ühendab omavahel Majaka elamupiirkonna ja Ülemiste linnaku ning annab võimaluse jalakäijatel ja jalgratturitel ilma teed ületamata pääseda Ülemistelt Majaka piirkonda.

Detailplaneeringu eskiislahenduse koostamisel on aluseks võetud rahvusvahelise ideekonkursi võitjate – Londoni arhitektuuribüroo Zaha Hadid Architects ja osaühing Esplan poolt Rail Balticu terminali kohta koostatud töö Light Stream. Ülemiste terminali eskiislahendusega saab tutvuda Lasnamäe linnaosavalitsuse kodulehel tallinn.ee/lasnamae.

Kommentaarid: