Lasnamäe ja Pirita piiril valmis kauaoodatud fooriristmik

0

Alates tänasest hakkab tööle Narva maantee, Kose tee ja Vormsi tänavate ristmikule ehitatud fooride süsteem. 

„Viimaste aastate jooksul on liiklus Lasnamäe serval pidevalt kasvanud – seda nii linnaosa enda kui ka Pirita ja Viimsi arvelt. See on toonud kaasa vajaduse ümber mõtestada piirkonna turvalisus jalakäijate, aga ka teiste liiklejate seisukohalt. Arvestades sellega, et ristmiku vahetus läheduses asub Läänemere Gümnaasium ja suuri muutusi läbi elavVormsi park, oli liikluse korrastamine selles piirkonnas hädavajalik. Liiklusohutuse suurendamine ja sõiduvõimaluste parandamine kõrvaltänavatelt aitab kaasa ka liikluse rahustamisele. Foorid hakkavad ristmikul tööle täna lõunast. Loodame, et liiklejad harjuvad uue olukorraga kiiresti ja võtavad selle omaks,“ kommenteeris Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

„Kose teelt Narva maanteele väljasõit on olnud juba aastaid pudelikael ja seda eriti tipptundidel ning liiklejad on kaua oodanud, et liiklus ristmikul muutuks ohutumaks. Tänasest tööle hakkav foorisüsteem tagab sujuvama liikluse ristmikul ning leevendab piritalaste ja viimsilaste liiklusmuresid enne Mustakivi tee pikenduse valmimist,“ lisas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Fooride ja seotud taristu ehitus Narva maantee, Kose tee ja Vormsi tänava ristmikul lõppes möödunud detsembrikuu viimasel päeval. Peale lühikest testperioodi lülitatakse fooriprogramm sisse teisipäeval kell 12.00. Fooriobjektile rajati ohutusaared, paigaldati foorikandurid, kontroller, sideseadmed, 32 fooripead ja 12 summeriga rohelise tule väljakutse nuppu jalakäijatele. Objekti kogumaksumus on 145 000 eurot. 2021. aasta kevadel külvatakse veel kaevetööde kohtadesse muru ning sobilike ilmastikutingimuste saabumisel teostatakse ka teekattemärgistustööd.

See fooriobjekt suurendab oluliselt jalakäijate ohutust ning tagab ohutuma ja parema sõitmise võimaluse Kose teelt ning Vormsi tänavalt Narva maanteele.

Kommentaarid: