Lasnamäe Linnaosa Valitsus alustab võitlust jalakäijate radadel parkimise vastu

0

Lasnamäe Linnaosa Valitsus hakkas kasutusele võtma meetmeid autode ebaseadusliku parkimise vastu jalakäijate radadel. Esmalt rakendati neid Pae promenaadil ja Kotka kaupluse ümbruses.

“Lasnamäel on juba aastaid probleemiks ebaseaduslik parkimine  kõnniteedel. Sageli räägime populaarsetest jalutusaladest, kus jalakäijate ja jalgratturite voog on väga tihe. Kauplejad ja autohuvilised on aastaid kasutanud müügikohtade teenindamise ja kindla parkimise jaoks jalakäijatele mõeldud alasid. See ei tekita mitte ainult jalakäijatele ohtlikku olukorda, vaid rikub ka jalutusalade heakorda. Seetõttu hakkasime kasutusele võtma mõningaid meetmeid, mis on mõeldud kaupa tarnivate autojuhtide distsiplineerimiseks ja parkimise lõpetamiseks seal, kus seda ei tohiks olla,” selgitas Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

Nende meetmete raames paigaldati hiljuti Pae promenaadi sissepääsu juurde tõkkepuu, mille taha pääsevad vaid operatiivsõidukid ja jalakäijate tee puhastamise eest vastutav ettevõte. Kuigi mõned poed kasutavad jätkuvalt jalakäijate ala kauba vedamiseks, on autode arv promenaadil vähenenud. Lähikuudel võetakse olukorra parandamiseks ette ka muid meetmeid.

Kotka kaupluse lähedal, Lindakivi puiesteel asuval promenaadil, on toimunud põhimõttelised muudatused. Siin on aastaid autod seisnud keset jalakäijate ala ning mõned kauplejad kasutanud seda rada ka kaupade toomiseks. See juhtus vaatamata autode läbipääsu selgelt keelavatele märkidele.

Seetõttu tõsteti oktoobri alguses siia Lindakivi “rohelise” silla projekti raames loodud tänavamööbel ja lillevaasid. Nii või teisiti tuleks talveperioodiks sild inventarist vabastada, sest see võiks lumetõrjet takistada ning nüüd on ka tänavamööbel ajutiseks kunstlikuks takistuseks soovimatutele sõidukitele. Kevadel paigaldatakse välimööbel koos uute lilledega sillale tagasi. Kohalik munitsipaalpolitsei jälgib regulaarselt korda Kotka kaupluse lähedal asuval jalakäijate alal.

„Mõistame, et seda probleemi ei saa lahendada kohe ja kõikjal ning oleme valmis otsima pikaajalisi lahendusi koos kohalike kogukondadega. Põhiprobleem on seotud kaupade kättetoimetamisega. Oleme valmis otsima kompromissi kauplejatega, kes ei saa oma jaemüügipunkte muul viisil teenindada kui kasutades selleks jalakäijate ala. Võiksime võtta eeskuju vanalinnast, kus kauba kohaletoimetamiseks eraldati lühike ajavahemik, mil tänavatel on vähem jalakäijaid,” kommenteeris Vladimir Svet.

Kommentaarid: