Võidujooksu jalgpalliväljak sai uue kuue

0

Värskelt renoveeritud Võidujooksu jalgpalliväljaku (Võidujooksu 8a) renoveerimistööde käigus paigaldati uus kunstmurukate ja muudeti jalgpalliväljaku ümbrust turvalisemaks.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsev väljendas heameelt, et järjekordne jalgpallistaadion on läbinud uuenduskuuri „Jalgpall on maailma populaarseim spordiala, millega tegeleb lugematu arv jalgpallientusiaste. Kvaliteetsete treenimistingimuste loomine ja linlaste liikumisharrastuste edendamine on Tallinna üks prioriteete, millesse linn investeerib iga aasta täie tõsidusega – renoveeritud Võidujooksu jalgpalliväljak on üks paljudest projektidest, millega soovime näha meie sportlasi konkureerimas maailmatasemel,“ rääkis Belobrovtsev. 

„Vähesed teavad, et Lasnamäed võib pidada vaat et Eesti jalgpalli sünnipaigaks – esimene ametlik jalgpallimatš toimus just nüüdse Võidujooksu tänava kandis 6. juunil 1909 aastal Tallinna meeskondade Merkuri ja Meteor vahel. Mul on hea meel, et selles ajaloolises paigas asuvas renoveeritud jalgpalliväljakul saavad varsti harjutada lapsed ja täiskasvanud, poisid ja tüdrukud. Loodan, et see annab veelgi rohkem indu meie linnaosa kodumeeskonnale, FC-le Ajax Lasnamäe,“ lisas Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet.

Renoveerimistööde kogumaksumuseks kujunes 230 000 eurot, mille käigus eemaldati amortiseerunud kunstmurukate, parandati väljakualune pinnas ja paigaldati spetsiaalne elastsel alusel uus kunstmurukate. Väljaku joonimisel arvestati noortespordi vajadustega, samuti markeeriti ka ristipidi väljakud ning soetati uued jalgpalliväravad.

Võidujooksu jalgpalliväljak on kodustaadioniks jalgpalliklubile FC Ajax Tallinn, kus treenib enam kui kakssada noort ja vanemat jalgpalliharrastajat.

Kommentaarid: