Lasnamäe Päevad üllatavad laulvate purskkaevude, seinamaalingu ja rohelise sillaga

0

Lasnamäe Päevad toimuvad 22. – 30. augustini – mitmepalgelise programmi kavas on purskkaevude showd, kontserdid, ekskursioonid ja Lindakivi silla haljastamine.

“Otsustasime Lasnamäe päevad ümber mõtestada. Meie eesmärk oli luua programm, mis koosneks mitte ainult meelelahutusest, vaid jutustaks ka Lasnamäe ajalugu, tutvustaks meie piirkonna huvitavaid paiku ja jätaks osalejatele positiivse emotsiooni pikemaks ajaks. Loodan, et augusti viimasel nädalal leiavad nii Lasnamäe kui ka kogu Tallinna elanikud päevakavast midagi meelepärast,” ütles Lasnamäe vanem Vladimir Svet.

Lasnamäe Päevade programm avatakse Pae pargi järvel laulvate purskkaevude showga, mis toimub laupäeval kell 19.00 – 24.00 ja pühapäeval kell 19.00 – 23.00.

Igal õhtul toimub ühes Lasnamäe pargis ka üks kontsert. Kontsertidel astuvad üles Inga ja Around the Sun, Trio Romans, Igor Ermakov ja Eduard Toman, Meisterjaan ning Brassical.

Lasnamäe asumites toimuvad ekskursioonid ja jalgsimatkad, mis tutvustavad Lasnamäe huvitavat ajalugu. Umbes tosin bussipeatust muutuvad ajaloolisteks stendideks. Ekskursioonide ajakava nii eesti kui ka vene keeles ja registreerimisinfo leiab siit.

Lindakivi sillast saab 29. augustil esimene „roheline sild“ Lasnamäel. Kohalikud elanikud koos linnaaednikega muudavad selle roheliseks ja atraktiivseks linnaruumiks. 29. augustil kell 17.00 avatakse „Roheline sild“ PX bändi ja Lavanda kontserdiga, mis toimub Kultuurikeskuse Lindakivi juures. Kuidas „rohelise silla“ loomisele täpsemalt linlane kaasa saab lüüa, selgub järgmise nädala alguses.

24. augustil kell 16.00 avatakse Hortese aianduskeskuses konkursi “Roheline rõdu” näitus, samas kuulutatakse välja konkursi võitjad ja toimub fotonäitus rõduaedade parimatest lahendustest.

Nädala vältel loovad kunstnikud Andrei Kedrin ja Sergei Dragunov koostöös Lasnamäe noortekeskusega Lindakivi huviringide maja lähedal (Kalevipoja 8)  kümnemeetrise supergraafika. 27. ja 28. augustil kell 17.00 – 20.00 ja 29. augustil kella 12-st saavad kõik selle tänavakunsti objekti loomisel osaleda.

Lasnamäe Päevade raames korraldab MTÜ Lasnaidee traditsioonilised filmilinastused: 27. augustil linastub Ülemiste Citys (Sepapaja 12) komöödia “Ükssarvik”, 28. augustil Vormsi pargis (Vormsi 18) draama “Imelise ajastu lõpp” ja filmiprogramm lõpeb dokumentaalfilmiga “14 käänet”, mis linastub 30. augustil Laagna aias (Võru 11).

Lasnamäe Päevad lõpetab Elina Nechaeva ja ansambli Jäääär kontsert Pae pargi silla lähedal poolsaarel 30. augustil kell 19.30.

Kõik Lasnamäe Päevade üritused on tasuta! Täpne programm on leitav Lasnamäe kodulehel, Facebooki lehel ja seda täiendatakse jooksvalt.

Kommentaarid: