Uus kergliiklustee ühendab kesklinna Ülemiste ühisterminaliga

0

Eeloleval esmaspäeval, 27. juulil alustatakse Tallinna kesklinnas Filtri teed Kadrioru ja Ülemiste ühisterminaliga ühendava kergliiklustee esimese etapi ehitamisega.

“Projekti raames valmib pealinna erinevaid osi ühendav umbes kahe kilomeetri pikkune kergliiklustee lõik, mis aitab kaasa terviklikuma kergliiklusteede võrgustiku tekkele,” ütles Kesklinna vanema kohusetäitja Anu Aus.

“Selle projekti eesmärk on luua Tallinna linna elanikele ja külastajatele senisest oluliselt paremad tingimused kergliikluseks. Projekti raames valmib pealinna erinevaid osi ühendav umbes kahe kilomeetri pikkune kergliiklustee lõik, mis aitab kaasa terviklikuma kergliiklusteede võrgustiku tekkele. Projekti tulemusena ühendatakse omavahel Kesklinna ja Lasnamäe linnaosad ühtsesse kergliiklusteede võrgustikku,” ütles Aus.  

Projekti elluviimise tulemusel saavad Tallinna elanikud ja turistid liikuda jalgratastel või teiste kergliiklusvahenditega ning jalgsi uuel rajataval kergliiklusteel, mis asub Kesklinna linnaosas ning hõlmab Tehnika tn – Filtri tee (Siselinna kalmistu ja Kaitseväe kalmistu vaheline tee) ühendamist Kadrioru ja Ülemiste ühisterminaliga Odra tn, Türnpu tn, Vilmsi tn, Vesivärava tn (Kunderi tn – Gonsiori tn) kergliiklustee kaudu. Projekti teises etapis rajatakse kergliiklustee sild koos vaateplatvormiga Gonsiori tn ja Majaka tn ühendamiseks.

Kergliiklustee ehitus toimub Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti tellimusel. Filtri teed Kadrioru ja Ülemiste ühisterminaliga ühendava kergliiklustee projekti on koostanud Reaalprojekt OÜ. I etapi ehitustöid teostab Tallinna Teed AS. Ehitustööde lepinguline maksumus on 694 140 eurot. Ehitustööde lepinguline tähtaeg on november 2020.

Projekti rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi meetmest “Linnapiirkondade jätkusuutlik areng”.

 

Kommentaarid: