Algab Mustakivi bussipeatuse laiendamine

0

Esmaspäeval, 1. juunil alustatakse Laagna tee linnast väljuval suunal Mustakivi bussipeatuse laiendamisega. Remonttööd lõppevad augustikuus.

“Bussipeatuse pikendamise eesmärgiks on luua võimalus linnast väljuvatel bussidel teha peatus Lasnamäel. Linnaosa elanikud on pikalt palunud sellise võimaluse loomist. Praegu on probleemiks see, et ehkki kaugliinide bussid sõidavad Laagna tee kaudu, ei saa nad teha peatusi seal, kus paljud inimesed neid liine kasutavad. Loodetavasti saab see probleem leevendatud,” selgitas Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf.  

„Ehitustööde käigus pikendatakse bussipeatuse ala, et rajada täiendavaid peatuskohti linna- ja maakonnaliini bussidele,“ lisas Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet. „Bussipeatusesse paigaldatakse kaks uut ootekoda ja uuendatakse ka kõnnitee asfaltkate. Korrastatakse bussipeatuste tänavavalgustust, arvestatakse ka vaegnägijatega.“

Busside peatumise alale rajatakse kogu pikkuses tsementbetoonkatend. Vaegnägijate turvalisemaks liiklemiseks rajatakse bussipeatuse kõnniteele hoiatavad ja suunavad  kompmise teel tunnetatavad märgistused.

Ehitustööde ajal nihutatakse bussipeatuse asukoht ajutiselt kesklinna poole. Piirkonnas on tavapärane liiklemine häiritud, palume järgida ajutist liikluskorraldust.

Ehitustööde lepinguline maksumus on 140 000 eurot. Ehitustöös toimuvad Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti tellimusel. Projektdokumentatsiooni koostas Roadplan OÜ. Ehitustöid teostab Tallinna Teede AS.

Kommentaarid: