Lasnamäe linnaosa valitsus: saiaga toitmine võib veelinnud tappa

0

Lasnamäe linnaosa valitsus paigaldas Pae pargi veekogu äärde veelindude toitmist keelavad teavitustahvlid. Linnaosavalitsus tuletab meelde, et linde ei tohi toita, sest headele kavatsustele vaatamata teeb see neile ainult kahju.

„Linde ei tohi saiaga toita mitte ainult suvel, vaid aastaringselt. Kahjuks leidub ikka inimesi, kes pakuvad lindudele saia, mis kahjustab nende seedeorganeid,“ rääkis Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet. Linnaosavanem meenutas, et saiaga toitmise tagajärjel suri Pae pargi järvel üle-eelmisel suvel suur luigepere. „Inimeste kavatsused on parimad, aga vale toidu ja liigse toidukoguse tagajärjed on väga ohtlikud“.

Linnaosavalitsus kutsub ülesse ka lapsevanemaid ja õpetajaid selgitama, millised võivad olla lindude toitmise tagajärjed. Praegusel ajal pole lindudel mingit lisatoitu vaja, sest looduses on söödavat piisavalt.

Kui näete hädas olevat või abivajavat looma, pöörduge keskkonnaameti poole, helistades 1313.

Kommentaarid: