Lasnamäe oodatuim fooriristmik alustas tööd

0

Täna, 30. aprillil alustas Lasnamäel J. Smuuli tee ja Liikuri tänava ristmikul tööd uus valgusfoor, mis rahustab sõidukite liiklust ja muudab jalakäijate liiklemise ohutumaks.

„J. Smuuli tee ja Liikuri tänava ristmikul on viimastel aastatel kasvanud jalakäijate hulk. Kuna Smuuli tee on 2+2 tüüpi ja väga  intensiivse liiklusega, siis selle ületamine reguleerimata ristmikul tekitas paljudes kohalikes elanikes muret. Usun, et uus lahendus suurendab jalakäijate liiklusohutust,“ kommenteeris Lasnamäe linnaosavanem Vladimir Svet. Ta lisas, et märkimisväärne on ka see, et jalakäijate ülekäik asub Lasnamäe rohekoridoris ning tulevikus seob omavahel kahte suurt roheala.

Juhan Smuuli tee on Lasnamäe linnaosa üks suurema kiikluskoormusega tänav. Viimastel aastatel on liikluskoormus ristmikul oluliselt kasvanud. J. Smuuli teed kasutavad ka sadamast ja sadamasse suunduvad raskeveokid, kuna selle tänava kaudu pääseb hästi Tallinna ringteele ning Laagna teele. Ka Juhan Smuuli tee sild on linnaosa üks suurimaid. Ühtlasi kasutatakse Smuuli tänavat Lauluväljakule jõudmiseks.

J.Smuuli tee ja  Liikuri tn fooriobjekti ehituse tellis Tallinna Transpordiamet. Foori ehitasid KiirWarren. KL OÜ ja AS Signaal TM. Tööde maksumuseks oli 72 400 €.

Kommentaarid: