Tallinna huvikoolid pakuvad rohkesti tegevusi koolivaheaja veetmiseks

0

Nagu tavaliselt, saab ka eriolukorra koolivaheajal minna loodusesse või tantsutrenni, osaleda viktoriinil või kunstikonkursil ning minna isegi linnalaagrisse, kuid seda kõike virtuaalselt. Tallinna huvikoolid, noortekeskused ja teised on ette valmistanud mitmesuguseid vahvaid tegevusi ajaveetmiseks üksi või koos perega.

Tondiraba huvikool korraldab distantsõppe ajal Moodle’i keskkonnas veebipõhiseid konkursse ja olümpiaade eri ainevaldkondades. Läbi on juba viidud kulinaaria-, spordi- ja tantsuvõistlused, koolivaheajaks on planeeritud muusika-, eelkooli- ja tehnika valdkonna konkursid. Rohkem infot leiab Tondiraba huvikooli kodulehelt ja Facebookist.

Nõmme huvikool kutsub lapsi loodusesse ja pakub koolivaheajal iga päev uue põneva üesande eri valdkonnas, olgu selleks tehnika, liikumine, muusika, kunst või mõttemängud. Vaheaja nädalavahetusel käivitatakse ka virtuaalsed kabe ja male meistrivõistlused peredele. Nõmme huvikooli sisuka vaheaja programm on leitav huvikooli Facebookis ja kodulehel.

Mustamäe Laste Loomingu Maja (MLLM) pakub kõigile huvilistele virtuaalseid liikumistrenne, näiteks kogu perele mõeldud tantsuõpetus ning taiji treeningute sissejuhatus ja põhialused. Šõutantsuring Jete aga kutsub huvilisi 20. märtsil kell 16.00 ja kell 17.15 avatud tantsutundi Zoomi vahendusel. Samuti on vaheajal käimas kunstikonkurss „Joonistame kevadet“, kuhu oodatakse osalema kõiki lapsi. Lõimitud keeleõppe eesmärgil saab kuulata peatükke raamatust „Pinocchio“vene ja inglise keeles. Kogu info on leitav MLLM Facebookis.

Kanutiaia huvikool korraldab õpilaste vaheajaks suure omaloomingulise koolivaheajamängu „Nii ma mõtlen ja teen!“, kuhu oodatakse virtuaalseid loometöid ning kus jagatakse parimatele auhindu.

Huvikeskus Kullo kutsub osalema virtuaalsel kunstikonkursil „Minu unistus“, kus saavad osaleda kõik Kullo õpilased, nende pereliikmed, sõbrad, tuttavad ja klassikaaslased ilma vanusepiiranguta. Teisipäeviti ja neljapäeviti saab kaasa lüüa huvikeskuse Kullo ja Eesti Rendžuliidu korraldatud mõttemängude turniiril.

Kopli noortemaja õpetajad pakuvad samuti koolivaheajaks tegevusi nii lastele kui ka peredele. Näiteks saab liituda teisipäeval, 21. aprillil ja neljapäeval, 23. aprillil kell 12 otse-eetris toimuvate tantsutreeningutega. Kunstiõpetaja koostatud soovituste põhjal aga saab koos perega voolida loomakesi, teha salvrätikust ja paberist lilli, teha tualettpaberist roose ning meisterdada makrameed. Põnevust pakub võimalus panna teadmisi proovile Kahoot mängus („Spring and Summer Flowers“ – inglise keeles, Game PIN 07431164; „Fakte Eestimaast“– vene keeles, Game PIN 03808527). Mängud sobivad ka eesti emakeelega lastele keeleõppe eesmärgil. Rohkem infot: www.koplinoortemaja.edu.ee. 

Haabersti noortekeskus kutsub noori koolivaheajal virtuaalsesse linnalaagrisse, mis algab 20. märtsil. Iga päev algusega kell 12.30 viiakse läbi mõni haarav tegevus, kell 15 postitakse põnev virtuaaltuur ning kell 17 korraldatakse vahva töötuba. Kell 19 suunab noortekeskus noori vaatama veebiajakirja „Noor Tegija“ korraldatud facebook live’i, kus huvitavad inimesed räägivad eri teemadel ning ootavad ka noori kaasa rääkima. Noorteinfo portaalis saab tutvuda kogu koolivaheaja programmiga. Kõik pakutavad tegevused on noortele tasuta. Virtuaalses linnalaagris saab osaleda sotsiaalmeediakanalite kaudu: Facebook (Haabersti noortekeskus), Instagram (@haaberstinoortekeskus), Youtube (Haabersti VAK) ning TikTok(@haaberstinoortekas).

Ideid koolivaheajal toimuvatest virtuaalsetest tegevustest leiab ka Noorteinfo portaalist: eesti keeles aadressil www.tallinn.ee/noored-online ja vene keeles www.tallinn.ee/molodez-online

Ka eriolukorra tõttu juba mitu nädalat virtuaalselt töötav Tallinna Kesklinna noortekeskus pakub koolivaheajaks mitmekesist programmi, põhilised tegevused toimuvad noortekeskuse Instagrami lehel

Tallinna keskkonna- ja kommunaalamet käivitas aga uue linnalooduse veebilehe ning kutsub nii lapsi kui ka täiskasvanuid osalema kunstikonkursil „Ökopilk“ ja e-viktoriinis „Tallinn otsib superloodushuvilist“. Linnalooduse veebilehte tasub külastada ka peale koolivaheaega.

Kommentaarid: