Lasnamäel likvideeritakse vananenud mänguinventar

0

Sel nädalal alustatakse Lasnamäel lagunenud mängu- ja ronimisväljakute eemaldamisega. Kokku likvideeritakse 36 kasutuskõlbmatut platsi.

„Oleme kaardistanud ülelinnaliselt ohtliku ja amortiseerunud mänguinventari, mida oleks vaja likvideerida. Vananenud mänguinventari eemaldamisega on juba alustatud ning seda tehakse  üle terve linna,“ rääkis abilinnapea Kalle Klandorf.

„Tegemist on vanade platsidega, mis võivad olla ohtlikud kasutajatele ja  rikuvad linnaosa üldist ilmet. Enamasti on need rohtu kasvanud liivakastid, kasutuskõlbmatud ronimisalad ning vanad asfaltkattega palliplatsid,“ selgitas Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet. „Eemaldatavate väljakute kohta on laekunud kaebuseid ka kohalikelt elanikelt, kes on mures ala ohutuse pärast.“

Pärast väljakute likvideerimist pinnas tasandatakse ja külvatakse uus muru. Esimesena likvideeritakse Ümera 9a ala, kus eemaldatakse rohtukasvanud liivakast ja lagunenud asfaltplats. Nimekirja Lasnamäel likvideeritavatest aladest leiab siit. Lasnamäe linnaosa valitsus on avatud korteriühistute ettepanekutele, et vajadusel vabaks jäänud alad koostöös sisustada.

Lasnamäel on üle 80 töötava mängu-, spordi- ja koerteväljaku. Uute mänguväljakute rajamisel on lähtutud põhimõttest, et üle ühe või kahe hooviala paikneb korralik mänguväljak. Viimastel aastatel on Lasnamäele rajatud spordi- ja mänguväljakud Priisle ja Tondiloo parki. Lisaks renoveeriti Asunduse pargi peremänguväljak ja rajati Katleri staadioni street workout plats. Praegu käib Vormsi ja Kivila parkide peremänguväljakute rekonstrueerimise projektide koostamine.

Amortiseerunute mänguväljakuid likvideeritakse Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti tellimusel.

Kommentaarid: