Video: Politsei otsib Lasnamäel juhtunud liiklusõnnetuse tunnistajaid

0

5. aprillil kell 14.25 juhtus Lasnamäel Kärberi 60 lähedal liiklusõnnetus, kus kõnniteel koos perega liikunud 48-aastasele naisele sõitis tagant otsa jalgrattur.

Osapooled lahkusid sündmuskohalt, kannatanu teavitas hiljem juhtunust politseid numbril 112. Järgmisel päeval pöördus naine ka haiglasse, kuna ta oli viga saanud. Lapsed kannatada ei saanud.

Politsei palub ratturil ja teistel, kes juhtusid liiklusõnnetust pealt nägema või oskavad anda ratturi kohta infot, võtta ühendust politseiga 612 5679 või 612 3000  või kirjutada e-kirja aadressile ille.parnoja@politsei.ee

Politsei video juhtunust

„Kõnniteel on eesõigus alati nõrgemal ehk jalakäijal. Täiskasvanud jalgratturid tohivad sõita kõnniteel vaid siis, kui sõiduteel sõitmine on tee seisukorra tõttu raskendatud või kui täiskasvanud ratturid on saatjateks alla 13-aastasele ratturile,“ sõnas Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse vanemkomissar Marina Aleksejeva.

„Kindlasti peab rattur arvestama teiste liiklejatega ja juhul, kui rattur teatud põhjusel kasutab kõnniteid või läheneb tagant jalakäijale ka kergliiklusteel, peab ta vähendama kiirust, andma oma lähenemisest märku rattakellaga ja vajadusel ka seisma jääma, et vältida otsasõitu,“ lisas Aleksejeva.

See juhtum on aprilli esimene liiklusõnnetus, milles sai vigastada jalakäija. Aasta esimese kolme kuuga juhtus jalakäijate osalusel Eestis 79 liiklusõnnetust, milles hukkus viis jalakäijat ja sai vigastada 76 jalakäijat. Jalgratturi osalusel juhtus tänavu 36 liiklusõnnetust, hukkus üks jalgrattur, vigastada sai 32 jalgratturit.

Kommentaarid: