Koertenäitus Tibet Dog Estonia

0

Tibet Dog Estonia on viie tõu – Tiibeti mastif, Tiibeti terjer, Tiibeti spanjel, Lhasa Apso ja Shih Tzu – päritolumaale Tiibetile pühendatud erinäitus. Esimene näitus toimus 2014 aastal. Kuna tegemist on haruldaste tõugudega siis toimub näitus üle kahe aasta – eelmine oli 2108 ning järgmine 2022 aastal. Näitus toimub T1 keskuses 29.02.

Esindatud tõugudest on kõige tuntum ja populaarsem tiibeti mastif – meie koduaia truu ja ausameelne valvur. Eestis on registreeritud üle 2000 tiibeti mastifi. Väga hinnas on koerasõprade hulgas ka tiibeti spanjel – väike vapper koer, kes oma sisemuses on ülisuur. Nende populatisoon Eestis on veidi üle 200 koera. Väikestest tõugudest on populaarne ka shih tzu. Lhasa apso arv kasvab samuti tasapisi ning kõige haruldasemad on tiibeti terjerid (Eestis on neid kokku paarkümmend). Näitusel on võimalik näha kõikide tõugude esindajaid – mõnesid lausa kutsikatest eakate veteranideni.

Kohapeal saab lisaks koerte vaatamisele ka tutvuda koeraomanike ning koerte kasvatajatega.

Kommentaarid: