Turvalisuse perepäev Lasnamäel keskendub elanikkonnakaitsele

0

Kasulikke teadmisi ja põnevaid tegevusi kogu perele pakuvad 20. oktoobril toimuval perepäeval Päästeamet, Politsei- ja Piirivalveamet ja teised turvalisuse ja elanikkonnakaitsega tegelevad ametkonnad.

„Lasnamäel esmakordselt toimuva turvalisuse perepäeva eesmärgiks on pöörata elanike tähelepanu elanikkonnakaitse teemadele ning tõsta inimeste teadlikkust. Mida teadlikumad me elanikkonnakaitse valdkonnas oleme, seda suurem on tõenäosus, et igaüks meist on kriisisituatsiooniks valmis, oskab sellele õigesti reageerida ning mis eriti oluline, ei satu paanikasse,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Turvalisuse perepäev leiab aset 20. oktoobril algusega kell 13.00 Tondiraba Jäähalli (Varraku tn 14) peafuajees ning halli parklas. Lisaks elanikkonnakaitse teemadele saab teabepäeval tutvuda erinevate operatiivsõidukitega ning osaleda töötubades. Väiksemate osalejate meelt lahutavad  ja korraldavad neile põnevaid mänge animaatorid ning päästekoer Nublu.

Päästeameti telgis saavad kõik osalejad väärtuslikke näpunäiteid, kuidas nii perena, korteriühistuna, kui ka kogukonnana paremini kriisideks valmistuda. Ekspertidelt on võimalik otse küsida, kuidas kriisideks paremini valmis olla. Infot saab ohuteavituse, koduste varude, kriisiplaanide koostamise, evakuatsiooni ja ka varjumise kohta. Samas telgis pakub päästeamet tasuta toekat kriisisuppi.

Jäähalli fuajees lastealal ootab igas vanuses lapsi põnev templimäng koos vahvate auhindadega. Iga väike osaleja saab templikaardi ja valib pakutavate tegevuste seast 3 endale kõige meeldivamat. Täites lihtsad ülesanded kogub ta oma templikaardile templeid. Kui ülesanded täidetud ja kolm templit kaardil, ootabki osalejat auhind.

Tegevused, mille seast valida, on järgmised;

  • „Fotosein“ – tule tee pilti koos päästekoeraga Nublu. Kui tahad end veel ka tõelise päästjana tunda – pane selga ka päästeriided.
  • „Kodused kriisivarud“ ja „Evakuatsioonikott“ –  tore põrandamäng, kus igas vanuses lapsed saavad läbi mõelda, millised on need asjad, mida kriiside ajal võib kodus vaja minna või, mis peaks evakueerumisel kaasa võtma.
  • „Ohutus vees“ – igas vanuses lapsed saavad teadmisi, kuidas vees ohutult käituda, proovida selga päästevesti ja visata päästerõngast.
  • „Tuleohutus“ – saa teada, mis häält teeb suitsuandur ja kuidas tagada ohutus oma kodus.
  • „Värvi ja nuputa“ – kõige pisemad saavad joonistada ja värvida ning pisut suuremad lahendada toredaid nuputamisülesandeid.

Kaitseliit ja Naiskodukaitse tutvustavad oma varustust ja jagavad kasulikke näpunäiteid, kuidas looduses hakkama saada.

Politsei- ja piirivalveamet räägivad turvalisusest kogukonnas ja kuidas igaüks meist saab anda panuse turvalisema elukeskkonna loomiseks.

Punane Rist näitab ja räägib, kuidas anda esmaabi käepäraste vahenditega.

Turvalisuse perepäeval on kohal ka Sisekaitseakadeemia, Munitsipaalpolitsei amet, demineerijad ja Watergratt Pirita MTÜ, mille esindajad räägivad turvalisuse tagamisest oma ametkondade tegevuste valguses.

Lava ajakava:

13.00 Turvalisuse perepäeva avamine

13.30 Politsei- ja Piirivalveameti koerte-show

14.15 Päästeameti auto lõikamise demonstratsioon

15.00 Punane Risti kriisiaja esmaabi demonstratsioon

17.00 Turvalisuse perepäeva lõpp

Üritus on kõigile osalejatele tasuta. Kohale saab bussidega nr 44, 51 ja 65, peatus „Virbi“. Kuna üritus toimub enamasti välitingimustes, paluvad korraldajad riietuda vastavalt ilmastikule.

 

Kommentaarid: