Turvalisuse perepäev toob Lasnamäele nii pääste- kui ka kaitsetöö eksperte

0

20. oktoobril korraldab Päästeamet koos Lasnamäe Linnaosa Valitusega tasuta turvalisuse perepäeva, kus huvitavat ja kasulikku leiavad nii täiskasvanud kui ka noored.

„Inimeste teadmistest elanikkonnakaitse valdkonnas sõltub see, kui hästi me oskame reageerida ühele või teisele kriisile ning kuidas me sellega lõpuks toime tuleme. Lasnamäel esmakordselt toimuva perepäeva eesmärgiks on pöörata elanike tähelepanu elanikkonnakaitse teemadele ning tõsta inimeste teadlikkust antud valdkonnas,“ ütles Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko.

Lasnamäe päästekomando komandopealik Signe Meidla julgustab kõiki lasnamäelasi ja kaugemalt tulijaid päevast osa võtma. “Meie päästjad puutuvad ühel või teisel moel elanikkonnakaitsega igapäevaselt kokku. 20. oktoober on suurepärane võimalus nendega vestelda ja oma kriisialaseid teadmisi täiendada. Soovitan väga inimestele kohale tulla ja saada tuttavaks nendega, kes häda korral appi tõttavad.“

Turvalisuse perepäev leiab aset 20. oktoobril algusega kell 13.00 Tondiraba Jäähalli peafuajees (Varraku tn 14) ning Tondiraba Jäähalli esises parklas. Külalistele jagavad uusi teadmisi ja pakuvad tegevusi Politsei- ja piirivalveamet, Naiskodukaitse, Punane Rist, Sisekaitseakadeemia, Munitsipaalpolitsei amet, Päästeamet, Lasnamäe Linnaosa Valitsus, Päästeameti vabatahtlikud, demineerijad ja Watergratt Pirita MTÜ.

Lisaks vajalikule informatsioonile kodustest kriisivarudest, varjumisest, evakuatsioonist ning muudest elanikkonnakaitse teemadest, saab teabepäeval tutvuda erinevate operatiivsõidukitega ning osaleda töötubades. Näiteks saavad huvilised osaleda autost väljalõikamise harjutuses või jälgida politseikoerte harjutusi,Naiskodukaitse aga tutvustab sõdurivarustust. Perepäeva väikseimate osalejate meelt lahutavad  ja korraldavad neile põnevaid mänge, animaatorid ning päästekoer Nublu.

Üritus on kõigile osalejatele tasuta. Kuna üritus toimub enamasti välitingimustes, palume kõigil riietuda vastavalt ilmastikule.

Kommentaarid: