Lasnamäel toimub esmakordselt suur vabaõhu malefestival

0

Lasnamäe Linnaosa Valitsus korraldab pühapäeval, 29. septembril Tondiloo pargis esimese Lasnamäe vabaõhu malefestivali. Ainulaadse perepäeva raames, mis algab kell 11.00, toimuvad nii traditsiooniline kui ka põlvkondadevaheline turniir. Samuti on avatud maletuba algajatele ning kõigil on võimalus ennast proovile panna ja mängida malet tuntud inimestega. Suurüritus lõpeb kontserdiga.

„Meie linnaosal on palju häid traditsioone. Üheks uueks toredaks traditsiooniks võiks saada ka Lasnamäe Malefestival, mis on suurepärane võimalus veeta päev koos perega huvitavalt, vabas õhus ja mõnusas seltskonnas. Male on väga põnev ja arendav mäng, mis ühendab inimesi vanusest, soost ja rahvusest sõltumata. Kuigi perepäeva keskseks teemaks on male, pakutakse ürituse külalistele ka muid tegevusi, sealhulgas lastele. Kutsume festivalile nii neid, kes soovivad turniiridel osaleda, kui ka neid, kes tahaksid kohtuda malelaua taga näiteks Tallinna linnapea Jevgeni Ossinovskiga. Loomulikult ootame üritusele ka kõiki teisi!” ütles Lasnamäe linnaosa vanema asetäitja  linnaosa vanema ülesannetes Kirill Klaus.

Võistlus viiakse läbi individuaalturniirina šveitsi süsteemis 7 vooruga. Mõtlemisaeg mõlemale vastasele on 12 minutit partii lõpuni. Kohapeal toimuvad turniirid kahes kategoorias:

 *   A-turniir – kõik huvilised, sõltumata vanusest ja tasemest (sh ka alla 14-aastased noored);

 *   B-turniir – noored sünniaastaga 2010 ja nooremad (U14).

Võistlusel võivad osaleda kõik soovijad (noored, seeniorid, harrastajad jne), kes on eelnevalt registreerunud. Eelregistreerimine toimub maleürituste veebipõhises kalenderplaanis kuni 27.09.2024 kell 23.59 aadressil http://www.maleliit.ee/kalender või e-posti teel: tallinnamaleklubi@gmail.com. Võistlejate nimeline registreerimine kohapeal eelregistreerimise alusel toimub kuni kella 10.40.

Lisaks maleturniirile toimub maletöötuba, kus kõigil huvilistel on võimalik õppida mängu saladusi ekspertide juhendamisel. Ürituse käigus saab nautida ka muid meelelahutusi – kohapeal on tasuta zorb-pallid ja lõbusad animaatorid lastele.

Päeva lõpetab kontsert, kus kell 17.00 lavale astub maagiline trio Boogie Company. Kontserdi kestus on orienteeruvalt 1 tund.

Kuna üritus toimub välitingimustes, palume kõigil riietuda vastavalt ilmastikule. Hea ilma korral soovitame kaasa võtta teki või pleedi, mille peal on võimalik istuda ning kontserti nautida.

Malefestivali korraldab Lasnamäe Linnaosa Valitsus koostöös Tallinna Maleklubiga.

Kommentaarid: