Lasnamäe päev Pae pargis: võistlused, paadisõit, vibulaskmine ja batuudid

0

Laupäeval, 31. augustil Pae pargis toimuvaks Lasnamäe päevaks on Lasnamäe Linnaosa Valitsus ette valmistanud mitmekesise ja mahuka meelelahutusprogrammi, mis hõlmab võistlusi, paadisõitu, vibulaskmist, batuute, töötubasid, mänge ja kontserti. Perepäev algab laste jooksuvõistlustega.

„Seekord on Lasnamäe sünnipäevapidustused eriti rikkalikud ja põnevad. Programm on koostatud nii, et kõik osalejad, olenemata vanusest ja huvidest, leiavad endale midagi meelepärast. Oleme otsustanud kasutada kauni pargi veekogu, pakkudes külalistele võimalust osaleda individuaalsetel või võistkondlikel paadisõiduvõistlustel. Ohutuse pärast ei pea muretsema ─ selle eest hoolitsevad kogenud merepäästjad. Veetegevustes osalejad varustatakse spetsiaalsete vestidega. Kõik tegevused on korraldatud nii, et järvel elavaid linde ei häirita. Pae järvel toimuvad tegevused on  kooskõlastatud riigi keskkonnaameti ja Tallinna Kommunaal- ja keskkonnaametiga“, ütles Lasnamäe linnaosa vanema asetäitja linnaosa vanema ülesannetes Kirill Klaus.

SAR Pirita Merepääste telgis saab igaüks õppida, kuidas abistada uppujaid ja uppumisohvreid ning tutvuda ka politsei, kiirabi ja päästeameti tööga, uurida nende teenistuste sõidukeid ja varustust.

Kaitseliidu telgis näidatakse sidevahendeid ja varustust, mida kaitseliit kasutab. Kaitseliidu noorkotkad ja kodutütred korraldavad noortele meistriklassi maastikul maskeerimisest.

Täiskasvanud ja lapsed saavad kogu päeva jooksul juhendajate järelevalve all harjutada vibulaskmist.

Parki püstitatakse ka Lasnamäe Linnaosa Valitsuse telk, kus saab suhelda linnaosavalitsuse töötajatega.

Lasnamäe päev Pae pargis avatakse kell 15.40 lastejooksuga lastele vanuses 1 kuni 12 aastat. Lastejooksule saab registreerida aadressil https://programm.ee/lastejooks-reg/. Kõik jooksjad saavad medali. Toitlustuse ala on avatud alates kella 16.00-st. Samal ajal avatakse laste huvialad koos animaatorite ja töötubadega, samuti vibulaskmine, batuudid, vesimeik, hoki, jalgpall ja muud meelelahutused. Kõik huvilised saavad Pae järvel tasuta raftinguga sõita.

Vees toimuvad võistlused algavad kell 16.30, registreerimine on kohapeal.

Suur pidupäevakontsert algab kell 18.00 vokaalstuudio DeLight esinemisega. Kell 19.15 astub lavale publiku lemmik Artjom Savitski. Kell 20.15 alustab esinemist üks Eesti populaarsemaid artiste, Koit Toome. Kontsert ja Lasnamäe päev lõppevad kell 21.00.

Kommentaarid: