Lasnamäel avati „Elutoa tänav“

0

Mustakivi bussipeatuse naabruses avati 24. augustil ruumilise sekkumise projekt „Elutoa tänav“. Üritusel tutvustati uut ruumiinstallatsiooni ning pakuti mitmeid põnevaid tegevusi ─ avatud oli näitus ja raamatuvahetuse punkt, sai kaasa lüüa tänavakunsti loomises ning teha muud huvitavat. Turupaviljoni laadal osalesid ka kohalikud kauplejad.

„Laupäeval avasime Mustakivi bussipeatuse kõrval huvitava projekti nimega „Elutoa tänav“. See projekt annab Mustakivi asumile värske ilme ja muudab avaliku ruumi elavamaks ja meeldivamaks. Lisaks aitab projekt tugevdada kohalikku kogukonda. Avamispäeval suhtlesime paljude kohalike elanikega ning nende tagasiside oli positiivne. Elanikud olid rõõmsad, et piirkond sai uue ilme“, ütles Lasnamäe linnaosa vanema asetäitja linnaosa vanema ülesannetes Kirill Klaus.

“Küll aga oleme juba esimestel päevadel peale avamist kokku puutunud vandalismiga. Nimelt on lõhutud installatsiooni elemente. Korra tagamiseks otsustas linnaosa valitsus täiendada lepingut turvafirmaga nii, et selle patrullid vaba graafiku alusel mitu korda päevas ja õhtul kontrollivad seda piirkonda. Lisaks hakkab objektile rohkem tähelepanu pöörama ka munitsipaalpolitsei. Kui sellest ei piisa, astume järgmised sammud. Avalik kord nii “Elutoa tänaval” kui ka linnaosas tervikuna saab tagatud. Selleks ongi linnaosa valitsuse juurde ellu  kutsutud komisjon “Turvaline Lasnamäe”. Suur palve kohalikele elanikele: käituge antud installatsiooniga heaperemehelikult ning avaliku korra rikkumist märgates andke sellest koheselt teada munitsipaalpolitseile numbril 14 410“, rõhutas Kirill Klaus.

„Elutoa tänava“ nimi peegeldab selle eesmärki – luua avalik ruum, mis toimib kui elutoa pikendus. Projekti raames paigaldatati paviljonid linnamööbliga, väikesed arhitektuursed vormid ja haljastus, et muuta Mustakivi bussipeatuse ümbrus, mis seni oli tühjana seisnud, atraktiivsemaks ja kasutatavamaks alaks.

Tänav moodustab ühendava sihi Tondiloo pargi, Mustakivi ja Kivila lasteaedade, elamukvartalite ning Mustakivi bussipeatuse vahele, muutes piirkonna terviklikumaks ja raamides jalakäijate liikumistrajektoore. Projekt loob asumisse meeldiva ja kutsuva avaliku ruumi, kus on rohkem võimalusi aja veetmiseks.

Projekti viisid ellu Tallinna Strateegiakeskuse ruumiloome osakond ja Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalamet.

Kommentaarid: