Uus ürituste sari „Avastades Lasnamäed“ tutvustab linnaosa kõige põnevamaid paiku

0

Lasnamäe Linnaosa Valitsus käivitab uut ürituste sarja „Avastades Lasnamäed“, mille raames linnaosa elanikele ja teistele huvilistele tutvustatakse erinevates formaatides ja tasuta kõige põnevamaid paikasid Lasnamäel. Esimene jalutuskäik, mille nimeks on „Lasnamäe vanalinn“, toimub giidi saatel juba 26. augustil ajaloolises Sikupilli-Majaka piirkonnas.

„Eelmise aasta suvel käivitasime ürituste sarja „Avastades Nõmmet“, mis kohe muutus väga populaarseks nii Nõmme elanike kui teiste tallinlaste seas – soovijaid osa võtta ekskursioonidest ja teistest selle projekti  sündmustest, oli alati rohkem kui vabu kohti. Siit tekkis idee laiendada seda formaati ka Lasnamäele. Muidugi korraldati Lasnamäel erinevaid ekskursioone ka varem, kuid uue projekti eesmärgiks on luua erinevate ürituste ja sündmuste kaudu üks tervik ja tutvustada kõiki põnevaid kohti kaasavama ja atraktiivsema nurga alt“, ütles Lasnamäe linnaosa vanema asetäitja linnaosa vanema ülesannetes Kirill Klaus, kes varem töötas Nõmme linnaosa vanema asetäitjana.

„Tunnen isiklikult mitu tallinlast, kes oma pika elu jooksul ei ole kordagi käinud Lasnamäel. Usun, et ka mitte kõik lasnamäelased, rääkimata teiste linnaosade elanikest , ei tunne meie kauni ja omanäolise linnaosa ajalugu ja huvitavaid paikasid. Sari „Avastades Lasnamäed“ ongi ellu kutsutud selleks, et anda soovijatele võimalust tutvuda meie linnaosaga, mis elanike arvu poolest on suuruselt teine linn Eestis“, rõhutas Kirill Klaus.

Sikupilli-Majaka piirkond on Lasnamäe vanalinn, mis peidab endas rohkelt põnevaid hooneid , mille minevik on väga kirju. Ekskursiooni marsruut möödub Sikupilli vanimast hoonest, 1830-ndatel aastatel ehitatud sõjaväe vangimajast, samuti Lenderi tüüpi majadest ning paikadest, kus kunagi asusid Dvigateli ja Salvo tehased.

Ekskursioonid toimuvad kahes keeles ning on osalejatele tasuta. Esmaspäeval, 26. augustil, algusega kell 18.00 eesti keeles ning teisipäeval, 27. augustil, algusega kell 18.00 vene keeles. Kogunemiskoht on Majaka trammipeatuses (Tallinna Teeninduskooli vastas ). Tutvumisretke orienteeruv kestus on kuni poolteist tundi. Ekskursiooni viib läbi professionaalne giid Stanislav Lomunov. Kohtade arv on piiratud.

Osalemiseks on vajalik registreeruda ennast lingil: https://forms.office.com/e/Sj383emxzX või helistades telefoninumbrile 645 7715.

 

Kommentaarid: