Lasnamäele paigaldatakse 24 taimekasti

0

Lasnamäe linnaosa saab väärtuslikku täiendust 24 suure taimekasti näol, mis paigaldatakse välisprojekti GoGreenRoutes raames. Taimekastid rikastavad linna keskkonda ning pakuvad silmailu aastaringselt.

Innovatiivsed taimekastid toetavad kliimakindlate linnade loomist. Taimekastidesse istutatakse meie kliimavööndile vastupidavaid taimi, sealhulgas ka okaspuid, väikseid põõsaid, rohttaimi ja püsililli. Rohekastid loovad linnas rohealasid, pakkudes elupaiku putukatele ja lindudele. Lisaks parandavad mitmekesised taimekooslused elanike heaolu ja tagavad roheluse ka talvekuudel.

“Linnaloodus ja selle mitmekesisus on linnaelanike heaolu seisukohalt ülimalt olulised. Igas suuruses rohealad mitte ainult ei paranda õhukvaliteeti, vaid rikastavad Lasnamäed ja suurendavad meie elukvaliteeti,“ sõnas Kirill Klaus, Lasnamäe linnaosa vanema asetäitja linnaosa vanema ülesannetes. Linnalooduse tähtsus ei piirdu ainult esteetilise väärtusega. Rohealad mängivad olulist rolli kliimamuutuste leevendamisel, õhu- ja veekvaliteedi parandamisel ning elurikkuse suurendamisel. „Need kastid aitavad kaasa ka vaimse ja füüsilise tervise parandamisele,“ lisas Klaus.

Kastid võimaldavad lisada haljastust kohtadesse, kus maapinda istutamine ei ole teostatav. Lasnamäel hakkavad rohekastid ilutsema mitmes erikohas, nende seas Lindakivi ja Vikerlase keskuste ees; Mustakivi lasteaia territooriumil; lisaks veel Lasnamäe, Pae, Kivila, Virbi, Pinna, Punane, Valge, Paekaare, Paepargi, Kärberi ja Pallasti tänavatel.

Välisprojekt GoGreenRoutes, mida koordineerib Tallinna Strateegiakeskus koostöös Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalametiga, Tallinna Ülikooliga ning Lasnamäe Linnaosa Valitsusega, keskendub Vormsi roheala arendamisele. Projekti eesmärk on väärtustada Vormsi pargi roheala looduslikke ja kultuurilisi väärtusi ning muuta see ligipääsetavaks ja meeldivaks vaba aja veetmise kohaks kõigile piirkonna elanikele. Projekti tegevuste kaudu soovitakse suurendada keskkonnateadlikkust, luua hariv õpikeskkond ning edendada tervislikke eluviise.

Lisateavet projekti kohta leiab Tallinna välisprojektide kodulehelt:
 www.tallinn.ee/GoGreenRoutes

Kommentaarid: